Árnyékban

Feminizmusról, az emberi kapcsolatokról, mindenről.

Címkék

index_modi_hadova

Friss topikok

Naptár

március 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31

Linkblog

Nők és férfiak

2011.09.10. 04:31 - forintocska

A férfi nő párkapcsolat legnagyobb rákfenéje, hogy a férfiak hatalmát fenntartó pénz diktál abban is. A nő tárgyasítását, és a nők kiszolgáltatottságát teremti meg a párkapcsolatokon belül is. A férfiak a pénzük által megszerzett nőt, nem embernek tekintik, hanem egy olyan árunak, tárgynak akinek a külleme és a viselkedése kizárólag a férfi kénye-kedvére van. Ez az az áru rongálható, megsemmisíthető. Mélyen bele van a férfiakban ivódva olyan patriarchális sztereotípiák a nőkről, amelyeknek a nőkhöz semmi köze. Legyen házi-tündér, kurva az ágyban, mintaanya, csábítóan csinos, szexis, de ne költsön magára. Ugyanakkor legyen hűséges, keressen pénzt. Fogja be a száját, ne legyenek igényei, ne panaszkodjon és tűrje el a férfi minden rigolyáját. Ugyanakkor legyen szelíd, szeresse a férfit, tekintse urának, parancsolójának. Ennek egyetlen nő sem képes megfelelni. Csak a férfiak beteges fantáziájában létezik ilyen nő. A lényeg az a férfinak hogy mindig az ő, és kizárólag az ő kedvére tegyen a nő. De hol marad a nő kedve? Sehol. Ha érvényesíteni szeretné, akkor házisárkány, hisztérika, pénzért férjhez menő szajha. Szóval, mindenféle galád nő. Neki tudomásul kell vennie, hogy egy használati tárgy, amit a férfi használ. Nem ember. Ezt jelenti a pénz a nők életében.

És a pénz azt is jelenti, hogy azok a férfiak, akik nem rendelkeznek kellő anyagi tőkével, kiszorulnak egy olyan társkapcsolati lehetőségből, ami a pénz megléte nélkül természetes lenne. Hiszen, az a tőke nélküli férfi nem versenyképes licitáló a "nővásárban", mert nem tud anyagi biztonságot nyújtani a patriarchátus által kirabolt szegény nőknek. Esetleg rablással, csalással,  erőszakkal szerezheti meg a nőt. Vagy többnyire olyan nőt tud csak megszerezni, akit nem szeret, merthogy nem Gina Lollobrigida, de esetleg nála anyagilag jobban áll. Van egy kis lakása esetleg, stb. A megvásárolt nő egy státusszimbólum, akinek a mindenkori szépségideálnak meg kell felelnie. Szexisnek/szépnek kell lennie. Ezzel bizonyítják a hímek a többi férfiak felé az ő férfiasságukat.

Ha jól belegondol az ember, valójában a mai társkapcsolatok inkább bűnügyi esetek. Addig amíg a pénz diktál a nő és férfi kapcsolatokban, addig semmiféle jóindulatú erőteljes szervezet, törvény nem lesz képes arra, hogy megteremtse a nők és férfiak közötti hazugságoktól és zaklatásoktól mentes kapcsolatokat. Hiszen ne feledjük el! A pénz szerepe a férfiak hatalmának fenntartása a nők felett. Semmi más.

A bejegyzés trackback címe:

https://manekedholnapnekunk.blog.hu/api/trackback/id/tr593205651

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása