Árnyékban

Feminizmusról, az emberi kapcsolatokról, mindenről.

Címkék

index_modi_hadova

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Magyarország élni akar!?

2011.08.27. 03:09 - forintocska

Az ókor óta patriarchátusban élünk. Az ókorban, ha megnézzük, mindig egy gazdag, befolyásos kiváltságos férfi mellett pártoskodtak az emberek, aki a vezérük volt. Sohasem a népért fogtak össze. Kivéve Spartacust, és a különböző éhséglázadások során a nép.  Mindig a kiváltságos helyzetben levő férfiak körül pártoskodtak a férfiak (ismerős fogalom a pártütés, amely  jelentése; felségsértés), fogtak össze.  Férfiak fogtak össze férfiakkal a hatalomért! Soha nem népért. Az összefogást az uralkodó hatalomra törő férfiak konc körüli marakodásához, azt nevezik pártosodásnak. Ha az emberek nem egy uralkodó hatalom mellett fognak össze, hanem vallásoktól ideológiáktól mentesen, akkor abban a nők is benne vannak. Nincs külön egyetlen csoportnak sem érdeke, illetve nem lehet, amely egy másik csoportéval ellenkezik, mert akkor az egész társadalom elleni csoport érdekről van szó. Ennek az egész társadalom elleni csoportérdekeknek köszönhetők a háborúk az éhínségek, a bűnözés, a prostitúció, a gazdasági válság, az emberek kizsákmányolása. Egyszóval maga az erőszak.

Az ország összefogása nem azt 

jelenti,  

hogy ideológiák mentén fognak  

össze  

az emberek hanem az élet miatt,  

ami  

nem egyeztethető össze az

 

ideológiákkal.

 

Ha ideológiák mentén fognak össze az emberek Magyarországon, az már eleve nem lehet összefogás, mert kimaradnak belőle emberek, embercsoportok. És mivel a patriarchátusban a különböző, vallási és más ideológiák a férfiuralom, az erőszak legalizálására, fenntartására, elkendőzésére jöttek létre, akkor értelemszerűen a nők ki lesznek belőle rekesztve, zárva. És akkor már szó sincs semmiféle emberi összefogásról, csak másfajta hatalmi törekvésekről. Más hatalmi csoportok férfiak akarnak a húsosfazék közelébe kerülni. Csak a cafrang lesz más, de minden marad a régiben.

A bejegyzés trackback címe:

https://manekedholnapnekunk.blog.hu/api/trackback/id/tr543167109

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása