Árnyékban

Feminizmusról, az emberi kapcsolatokról, mindenről.

Címkék

index_modi_hadova

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Mitől van az embernek hányingere?

2011.01.28. 13:16 - forintocska

 

Nekem például attól, mikor olvasom egy fórumon hogy egy olyan férfi (aki romantikusnak lovagnak tarta magát) kifejti azt, hogy kérem általában hasznos dolog a prostitúció, neki semmi gondja nincs ám azzal, ha egy ember felnőtt fejjel adja a testét haszonbérbe. De efektíve, az adott konszenzusban (amiről egy riport szólt) a kényszerprostitúció, az emberkereskedelem a szexrabszolgaság, jajj de szörnyű nekije az érzékeny romantikus léleknek, mert a Dante poklának a bugyrát (húúú de intelligens, nem győzök rajta csodálkozni!) idézi fel.

 A romantikus lelkéhez viszont nagyon hozzátartozik hogy a férfi kliensek által tömegesen a nőkön elkövetett nemi erőszakot, a prostitúcót helyesli. Mert szerinte, hogy egy felnőtt ember, ha a testét haszonbérbe adja zsákolás helyett (természetesen önként), az nem gond.

Haszonbérbe! Ezt írja egy magát romantikusnak képzelő, szépelgő ember! Egy ember testét! Természetesen egy nőéről/gyerekéről van szó leginkább, mert a prostik 99%-a nő. És persze azt nemesen figyelmen kívül hagyva a fene nagy romantikájában, hogy a prostinak kényszerített nők átlag 14 évesen kezdik el ezt az általa hasznosnak tartott tevékenységet. Gyerekként és nem felnőttként!

Az ilyenektől van nekem hányingerem. És sajnos nagyon sok ember gondolja így. Elképedve olvastam tegnap a nolban hogy például a mostani belügyminiszterünk miként áll hozzá a kérdéshez. 

Gyerekprostitúció pedig nincs - mégis sokan megszenvedik 

"Ékes Ilona, aki azt kérdezi a belügyminisztertől: készül-e olyan program a BM-ben, amely kifejezetten a gyermekprostitúció visszaszorítását célozza. „Úgy gondolom, ezeknek a kiszolgáltatott helyzetben lévő fiatal lányoknak a védelmét az államnak el kell látnia”, fűzi hozzá a képviselő. Ékes Ilona konkrét javaslatokat is megfogalmaz, így a szabálysértési törvény tiltott kéjelgésre vonatkozó szabályozásának módosítását, egy gyermekprostitúció ellenes akciócsoport létrehozását, illetve hogy a minisztérium tárja fel a gyermekprostitúció társadalmi okait.Pintér Sándor válaszában részletesen hivatkozik az egyezmény előírásaira, anélkül, hogy reflektálna Ékes azon felvetésére, hogy a kötelezettségekből szinte semmit sem tart be az ország. Pintér Sándor szerint Ékes Ilona felvetése téves, mert tapasztalataik szerint a kiskorú prostituáltak nem fenyegetés és kényszer alatt, hanem önként válnak prostituálttá. „Sajnos egyre több lány anyagi haszonszerzési szándékkal, önként árulja a testét”, áll a belügyminiszter válaszában anélkül, hogy megjelölné, milyen hivatalos kutatásokból, statisztikákból szűrte le ezeket a következtetéseket. Pintér azt javasolja, Ékes forduljon az oktatási államtitkársághoz, hiszen a megelőzés az iskola feladata, a rendőrség csak „jelzőrendszeri tagként” tud közreműködni."

 Pintér odáig elment, hogy Ékes Ilona levelére amely a gyerekek prostituálásáról szól, azt válaszolta, hogy gyerekprostitúció lényegében nincs is, akik meg vannak azok meg önként választják! Egy gyermek! Mintha egy gyermek a prostitúciót választhatná önként.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manekedholnapnekunk.blog.hu/api/trackback/id/tr952620836

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása