Árnyékban

Feminizmusról, az emberi kapcsolatokról, mindenről.

Címkék

index_modi_hadova

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Minta hinta leng az inga.... Világforradalom, avagy a patriarchátus bukása?

2011.10.20. 13:15 - forintocska

 

Egyszer már 4 éve leírtam, hogy a jelenlegi helyzet a világban, a pár tíz ezer éve tomboló patriarchátus bukása lesz.  Az idő engem igazolt. 
 
"Isten teljesen elpusztítja a Földet" - holnap eljön a világvége?

Részlet a 2012 című filmből - bár Harold Camping szerint senkit nem ér majd fájdalom
Egy amerikai jós szerint október 21-én, vagyis holnap eljön a világvége. Ne essünk azért pánikba, mert korábban Harold Camping május 21-re is hasonlót jövendölt.

- Naponta halnak majd meg az emberek, míg 2011. október 21-én Isten teljesen elpusztítja majd a Földet és a maradék túlélőt - jövendölte Harold Camping amerikai szektavezér, akinek szavait százezrek hitték el és estek teljes pánikba, de a világvége ezúttal is elmaradt, ahogyan például az 1999-es napfogyatkozás, vagy a 2000-es dátumváltozás után sem következett be semmi.

A szektavezér egyébként szavait a Biblián alapuló számmisztikára alapozta, de május 21. után egy hónappal agyvérzést kapott. Előtte persze még megmagyarázta, hogy holnap mégis csak eljön az apokalipszis, de csendesen.

- Senkit nem ér majd fájdalom, mert akkor fellázadnának Isten ellen - idézi az Új Ász.
 

 

 

Elsöprő csődhullám jöhet

  • |
  • Megjelent: 2011.10.20. 12:02|
  • Frissült: 2011.10.20. 12:04

Év végére minden 12. cégnek vége lehet. Jövőre pedig tovább romolhat a helyzet, részben a kormányintézkedések miatt.

 

2011 első kilenc hónapjában 30 százalékkal nőtt a céges fizetésképtelenségi mutató, ami különösen aggasztó, ha azt nézzük, hogy már tavaly (és évek óta) romló a tendencia. Sőt a Coface arra számít, hogy 2012-ben még rosszabb lesz a helyzet, amiben közre játszhat az euró-zóna válsága (ami hátrányosan hathat a magyar exportra) csakúgy, mint a kormány tervezett lépései – jelentették ki a csütörtöki sajtótájékoztatón.


Fotó: Shutterstock

Mitől lesz kockázatosabb 2012

A követeléskezelő cég szerint a tervezett hazai változások közül az adó- és járulékemelés, az áfakulcs-emelés, valamint a minimálbér emelése miatt még több cég dőlhet be, illetve mehet át a szürke vagy feketegazdaságba. Az árfolyam-ingadozást is komoly kockázatnak tartják, figyelembe véve azt is, hogy jelentős a céges devizahitel-állomány.

Kárpáti Gábor ügyvezető azt is kiemelte: nincs változás abban, hogy továbbra is túl sok cég alakul, és rossz a cégszerkezet. A Coface szerint a magyar cégek fele kockázatos besorolású, 10 százaléka pedig közel áll a fizetésképtelenséghez.

Kevesebb csőd, több felszámolás és kényszer-végelszámolás

Szintén nem túl jó hír, hogy a cégek talpra állását szolgáló csődeljárásból a tavalyinál is kevesebb indult az idei év szeptemberéig (76 darab). A felszámolások száma (14 730 darab) „mindössze” 14 százalékkal nőtt (tavaly még 22 százalékos volt hasonló időszakban a növekedés). Ennek azonban nem kell nagyon örülni, mert az arány még mindig kirívóan magas.

A mérleget le nem adó cégekkel szemben a Nemzeti Adó és Vámhivatal (NAV) majdnem háromszor annyi (több mint 12 ezer) kényszer-végelszámolást indított, mint tavaly. Ez egyfelől jó, mert megszűntetik azokat a cégeket, amelyek nem végeznek tényleges tevékenységet. Másfelől, ha ezeknek a cégeknek voltak tartozásaik, akkor azokra keresztet vethetnek a beszállítóik.

Melyik iparágban a legrosszabb a helyzet?

Az eddig a fizetésképtelenségi arányok jegyzésénél negatív rekorder építőipar és kereskedelem duót most a turizmus és vendéglátás érte be. Ez is jól mutatja, milyen komoly károkat okozott a szektorban a válság. Leginkább az üzleti szolgáltatóknál rosszabbodott a helyzet a Coface indexe szerint, de a fa és acéliparban is jelentősen romlott a mutató.

Továbbra is lejtmenetben vannak ezen kívül a fuvarozást és logisztikai tevékenységet végző cégek.

Mire lehet számítani?

A fizetésképtelenségi hányad most 5,82 százalékon áll, ami a Coface szerint az év végére elérheti a 8 százalékot is. Mit jelenthet ez? Hogy minden 12. cég megszűnhet, vagy kényszer-eljárás alá kerülhet.

Jövőre pedig még rosszabb lehet a helyzet, a fent már említett várható változások miatt. Vagyis minden eddiginél is kockázatosabb lesz a cégeknek hitelezniük. Ma egyébként minden ezer forintból nyolcszázat a szállítók hiteleznek (nem a bankok).


 

 https://www.youtube.com/watch?v=4Z9WVZddH9w

 

Külön érdemes megnézni ezt a videót, amit betettem. Amelyből kiderül, hogy a patriarchátusi társadalom mennyire természet-, és emberellenes. És az, hogy milyen hamis álságos dolog a genetikára hivatkozni, a nők és a férfiak közötti nemi szerepleosztásnál. 

A bejegyzés trackback címe:

https://manekedholnapnekunk.blog.hu/api/trackback/id/tr943301725

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

csodamalom 2011.10.23. 13:02:51

most a következő posztodban, ha a pénzről lennél szíves valamit mondani. mi az, hogy pénz, hogyan és miért hajszolják bele az embereket a pénzszerzés mólkuskerekébe.
mit lehetne tenni? milyen volna a matriarchális pénzügyi rendszer? az IMF elnöknője hozhat e változást? esetleg vannak e értesüléseid valami újdonságról a témával kapcsolatban.
különben jók a filmek, amiket ajánlasz, de valami személyeset is ha belevinnél.
én is olvasom a neten futó dolgokat. pl itt van egy új, friss erejű társaság, amit mindenki okulására ajánlanék, sok szeretettel. :)
www.ferfihang.hu/2011/10/23/a-nemek-forradalma/#comments

forintocska 2011.11.09. 03:58:07

@csodamalom:

Beleolvastam ebbe a xarba. Nem érdekel. Tele van ezerszer hangoztatott nőellenes sztereotípiákkal és nőgyűlölettel. Olyan a társasága is aki látogatja. Azok a hím-soviniszták, akik a feminista topikot szétoffolták a murder hathatós segítségével. Ida való vagy te is. Szóval nem látlak itt szívesen.

sajatnev (törölt) 2012.04.19. 17:46:17

"És az, hogy milyen hamis álságos dolog a genetikára hivatkozni, a nők és a férfiak közötti nemi szerepleosztásnál. "

Ez teljesen igaz. A nemi szerepek társadalmon belül kialakult dolgok amik mindig az adott társadalmi korszak elvárásai szerint alakulnak és állandóan változnak. Ezeknek semmi köze a genetikához. Genetikailag kimutatható hogy valójában a női egyed a tökéletesebb a XX kromoszómája miatt kevésbé fogékony az örökletes betegségekre, és a bal és jobb agyfélteke közötti kapcsolatoknak köszönhetően kommunikatívabb alkalmazkodóképesebb és több mindenre tud egyszerre figyelni mint a férfiak. Ezen kívül a nők kitartóbbak is. A férfiak fizikailag erősebbek, és egy konkrét dologra jobban tudnak koncentrálni, így képesek megérteni/létrehozni a bonyolult szerkezetek működését tehát a műszaki dolgokban ők a jobbak. Összességében viszont a társadalomban felmerülő feladatok 90%-át nők és férfiak egyforma hatékonysággal el tudják végezni így valóban szükségtelen a nemek szerinti kategorizálás, és férfias vagy nőies szerepekre való leosztás.

"Egyszer már 4 éve leírtam, hogy a jelenlegi helyzet a világban, a pár tíz ezer éve tomboló patriarchátus bukása lesz."

Ezt azért nem egészen értem. Először is a gazdasági válság hogy függ össze a patriarchátussal? Másodszor pedig patriarchátus pár ezer évig volt, előtte matriarchális ősközösség volt több tízezer évig. A mai társadalom meg már nem tekinthető patriarchális rendszernek mert a törvény előtt a nők is egyenlőek semmivel sincs kevesebb joguk társadalmilag mint a férfiaknak. (az már más kérdés hogy ki hogy tud élni a jogaival és lehetőségeivel) A patriarchátusból ami kis részben megmaradt és tovább keseríti az életünket az a patriarchális családmodell favorizálása ahol a nő "házitündérkedik" a férfi meg robotol. Ennek persze feltétele hogy meglegyen az illetőkben a "hagyományos nemi szerep" iránti vágy tehát azok a sztereotípiák amitől egy férfi FÉRFI és egy nő NŐ. Ezek a szerepek persze annyira 2 különböző szerepkör hogy ilyen esetben a párok életében gyakorlatilag semmi közös életszemlélet nincs olyan mintha mindkét fél egy "külön faj" lenne mert nincsenek közös problémák, közös életvitel, közös tapasztalatok a világról. A modern családi közösségben viszont mindkét fél dolgozik, és a házimunkát is megosztják egymás között. Így már vannak közös célok problémák amik hosszútávon fenntarthatják a két fél közötti "együttműködést". Tehát így nő és férfi közelebb kerülhet egymáshoz és a csökkenő különbségek elősegítik a másik fél problémáinak megértését és csökkentik a másik fél lenézése iránti ösztönt hiszen "neki is olyan nehéz mint nekem". Persze most csak a 2 végletet írtam, a valóságban a kettőnek az (sokszor elég rossz) ötvözetei vannak meg.

Peter_Cs · http://peter-cs.blog.hu/ 2012.04.26. 00:06:00

@forintocska: Ráadásul ezek a hímsoviniszták a társadalmi forradalomban történő változásokban pont a patriarchális szemléletből eredő anomáliákat is hazug módon a feminizmusra kenik. Pedig egy patriarchális kényszerek nélküli, egyenjogúságon és egyenrangúságon alapuló rendben mindenki csak nyerhet! Ajánlom cikkemet, miért is van szükség a feminizmusra: peter-cs.blog.hu/2008/01/24/miert_van_szukseg_a_feminizmusra , peter-cs.blog.hu/2008/04/12/a_hagyomanyos_tarsadalmak_irracionalitasa_es_abszurditasa , peter-cs.blog.hu/2007/10/11/a_jovo_tarsadalma .

forintocska 2012.05.02. 01:18:53

Köszi. Már nézegetem. És nagyon sok dolgot hasonlóan látunk. A kommenteken viszont látni, hogy téged is megtaláltak a buta, rosszindulatú hím-soviniszta-emberek.

forintocska 2012.05.02. 01:27:17

@errorsys:

Tudod a törvények nem garantálják az egyenjogúságot. Hogyan is tehetnék, hiszen a létrehozásában a nőknek szavuk sem volt. Már maga egy ilyen törvény megszületése is jelzi, hogy a nőknek valójában nincsenek jogai.


süti beállítások módosítása