Árnyékban

Feminizmusról, az emberi kapcsolatokról, mindenről.

Címkék

index_modi_hadova

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

Halelujja, halelujja! A legszebb öröm, a káröröm.

2011.01.30. 07:14 - forintocska

Van ám öröm ihajja, csuhajja! Megy az örömködés a hímsoviéknál ezerrel! Merthogy nem jött össze a női kvótához szükséges népszavazázhoz a 200 ezer aláírás.

http://szentkoronaradio.com/belfold/2011_01_28_jo-hir-nincs-200-ezer-feminista-hazankban#comment-113105

Nem sikerült összegyűjteni a női képviselői kvóta ügyében kezdeményezett népszavazáshoz a szükséges 200 ezer aláírást - közölte a kezdeményező Nők a Pályán Egyesület szóvivője, Rajnai Gitta az MTI érdeklődésére. A kezdeményezés célja az volt, hogy a választásokon induló szervezetek listáin minden második helyen nő szerepeljen, mintha a politizálás a nők dolga lenne...

A libsi népszavazási kezdeményezés ügyében pénteken 16 óráig lehet leadni az összegyűjtött aláírásokat, de ez várhatóan nem történik meg, ugyanis a szervezet Rajnai Gitta tájékoztatása szerint a szükséges 200 ezer helyett 60-65 ezer aláírást tudott csak összegyűjteni. Ami örömteli, hiszen egy újabb baloldali, liberális törvény születne csak, ami a tradicionális nemi szerepeket borítaná fel.

Sajnos azonban nem tettek le a harcos feministák az "ötletükről" és Rajnai Gitta jelezte: a közeljövőben értékelik az aláírásgyűjtés tapasztalatait, és döntenek arról, hogy újabb népszavazási kezdeményezést indítanak-e, vagy más módon próbálják elérni céljukat.

Az Országos Választási Bizottság (OVB) 2009. szeptember 22-i ülésén hitelesítette a népszavazási kérdés aláírásgyűjtő ívét, amelyen a következő kérdés szerepelt: "Egyetért-e Ön azzal, hogy a nők méltó közéleti szereplésvállalásának elérése érdekében az európai parlamenti, az országgyűlési és a helyi önkormányzati választásokról szóló törvények egészüljenek ki olyan rendelkezésekkel, amelyek előírják, hogy csak olyan listát lehet bejelenteni, amelyen egymás után váltakozva hol az egyik, hol a másik nemhez tartozó személyek szerepelnek?"

A szervezet azonban csak azt követően kezdhette meg az aláírások gyűjtését, hogy az Alkotmánybíróság 2010. július 8-án helybenhagyta az OVB határozatát. Az országos népszavazás kiírásához az kell, hogy négy hónap alatt 200 ezer érvényes aláírás gyűljön össze.

(Stop nyomán Szent Korona Rádió)

 

 

Nicsak, nicsak! Nézzük csak minek is örül az áhítatos lelkületű újságíró? Elöször is, hogy nincs meg a 200 ezer aláírás a népszavazás kiírásához, mivelhogy nincsen kishazánkban 200 ezer feminista. Mintha akik aláírták volna eddig, mind feministák lennének. Mer' hát annyi, de annyi rémes feminista fenyegeti őtet, hogy ennek feltétlenül örvrendeznie kell. Megkérdezném tőle, hogy mi az öröme neki abban is, hogy a nők Alkotmányban deklarát választójogát semmibe vehetik a férfiak. Mi az öröme neki abban, hogy míg deklarálva van ez az alapvető emberi joguk a nőknek, ahhoz hogy az ő emberi jogaikkal érvényesíteni tudják arra vannak kényszerítve hogy népszavazást indítsanak azért, hogy megkapják azt ami elvileg és jogilag is az övék, a tényleges választójogukat. Mikor kellett a férfiaknak ahhoz népszavazást indítaniuk, hogy jelenleg a képvislő házban 91% férfiképviselő ücsörög?

Meg aztán, ugyebár szerinte a nőknek nem is dolga a politika sem.

Nagyon szívesen elmagyaráznám neki, hogy a politika az egymás mellett élés tudománya. És ha jól tudom, a társadalomban nők is élnek, nemcsak férfiak. A politika nem azt jelenti ami jelenleg is van, hogy férfi képviselők a nép nevében tömködik a saját zsebüket, rabolgatnak és döntenek a tőke érdekében a nők/emberek sorsáról, hanem azt, hogy az emberek minnél békésebben együtt tudjanak élni.

Ehhez kellenek a nép érdekeiért dolgozó, a népképviselet alapján a megbízott parlamenti képviselők. Mivel ők alakítják ki a társadalom működéséhez a törvényi, gazdassági kereteket. Nem igaz tehát az sem, hogy a nőknek nem való a politika. Természetesen a férfiuralomban mivel nem ismerik el a munkájukat a nőknek. Se szóba, se anyagiakkal. Így aztán azt sem kell nekik elismerni hogy bizony a nők is politizálnak, sőt jobban mint a férfiak. Ők a közért tesznek és nem húsosfazék körüli tolakodásban vesznek részt. 

Csak nézzük meg azokat a civil szervezeteket, amelyekben a köz érdékében ingyen rengeteg nő dolgozik. No az az igazi politika. Jelenleg viszont a politika nevében a társadalom nyakán egy zsiványbanda ücsörög.

És ezt egyre több ember ismeri fel és így egyre több feminista gondolkodású ember van és lesz, akiket a férfiuralom ezért potenciális ellenségének tekint. Hiszen magának a férfiuralomnak, a nemi hierarchiákon alapuló patriarchális társadalomnak a létét kérdőjelezik meg, mikor a nemek és az emberek közötti egyenrangúságról beszélnek.
Ezért a patriarchális társadalom élvezői mindent megtesznek a feministák ellehetetlenítésére, megbélyegzésére (és a úgy mint itt az író is teszi, a mondandójuk kicsavarásával, rágalommal, hazugsággal), hogy ellenségképet csináljanak a többi embernek belőlük.
100 év nem volt elég, hogy a többezer éves patriarchális agymosást helyrehozza. Akkor szűnik csak meg minden rablás bűnözés, erőszak prostitúció, ha maga a patriarchátus is megszűnik. Mert a patriarchátusnak lételeme ezeknek a fenntartása. Egyik eszköze a nők feletti hatalom biztosításának, és ezáltal (kivétel nélkül) minden ember felettinek is.

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manekedholnapnekunk.blog.hu/api/trackback/id/tr172624486

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása