Árnyékban

Feminizmusról, az emberi kapcsolatokról, mindenről.

Címkék

index_modi_hadova

Friss topikok

Naptár

április 2024
Hét Ked Sze Csü Pén Szo Vas
<<  < Archív
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30

Linkblog

A PÉNZ VALÓJÁBAN MAGA A PATRIARCHÁTUS MOTORJA!

2011.11.09. 03:18 - forintocska

Feltette itt a kérdést a csodamalom nekem, hogy mi a pénz valójában. Lehet egyszerűen megválaszolni. Úgy, ahogy mindenki ismeri: HATALOM=PÉNZ!

Erről itt egy film, hogy jelenleg miként biztosítja a pénz a hatalmat.

https://www.youtube.com/user/HatlabuFarkas#p/u/1/JcbMW5Y5HxY 

De hogyan és miért is jött létre a pénz? Az első pénzek a patriarchátussal együtt ütötték fel a fejüket. Akkor, mikor a megjelentek azok a férfiak, akik a másik nem, a nők feletti tulajdonlást, a hatalmat akarták. A matriarchátusban mindenkinek a közös Földhöz azonos joga volt. A természet kincseit közösen használták fel, és óvták a nők. A nők a természet részének tekintették magukat, és a férfiakat is. A férfiak ma a patrirarchátusban a természetet uralják. Nem tekintik a részüknek a természetet, hanem a nőkkel együtt leigázandónak. Ennek a hatalomnak a fenntartásának biztosításához a nőket el kellett zárni a természet kincseitől. A nők életterét a férfiaktól kellett függővé tenni. Magyarul, ez a patriarchátus, a fasizmus. A férfiak nők feletti terrorizmusa. Ezt a pénz biztosította mindig a patriarchátusban, és biztosítja ma is. A kiszolgáltatott nő így teljesen a férfiak uralma alá kerül. De hogyan teremtették elő a férfiak ezt a helyzetet? Én úgy vélem, hogy a kereskedelemmel, amely egy rendkívüli helyzettel, egy természeti katasztrófával lett lehetővé téve a számukra. Addig ha jól belegondol az ember, minden földrészen az ember meg tudta teremteni azt a környezetet ami a számára élhető volt. Nem volt szüksége messze menni áruért. Elég volt csak ami a természetben található volt. 

Eleinte ezért nem is volt pénz. Csak tollakkal csereberéltek a férfiak. Amiket a seggükbe tűzhettek, hogy a másik nemnek tetszenek. Addig nem is volt gond. Mellesleg azzal szorgalmasan teljesítették azt, amire születtek eredetileg, és ami a szerepük, hogy illegjenek billegjenek a nőknek. 

De hogyan és miért lehetett ennek  a paradicsomi állapotnak vége? Szerintem egy természeti katasztrófa miatt.

 

Ha megnézünk egy mai természeti katasztrófát, akkor azt látjuk, hogy a férfiak ilyen helyzetben a gyerekeken, nőkön keresztül taposva, gyáván, fejvesztve menekülnek. Míg a nők a gyerekeket mentik, a saját életük árán is. Nos kb.. a patriarchátus megszületésével együtt  7-8 ezer évvel ezelőtt volt egy ilyen katasztrófa.

Minden kultúra megemlíti a nagy vízözönt. Mindenki ismeri az özönvíz legendáját. Ha, máshonnan nem, hát a bibliából. De minden nép legendájában előfordult. Az indiánok legendáiban szerepel, hogy előtte sok hulló csillag, azaz meteorit becsapódások voltak.És a meteoritoktól megolvadt a laurencei jégtakaró, hatalmas vízözönt okozva. A vízözönlegendát  a zsidók a sumér, akkád legendákból vették, A biblia szerint kr.e. 2370 - ben kezdődött. Mezopotámia régészeti kincseinek felfedezése során akkád és sumér ékírásos táblák igazolták a vízözönt. Mivel az akkád Gilgames eposz jóval  korábbi mint a  Teremtés könyve, így az tekinthető a forrásnak. 

A meteoritbecsapódások szökőárakat, cunamikat hatalmas árvizeket okoztak. Főleg a tengerparti és sík vidékeken, a folyók mellett, ahol a víz miatt laktak az emberek.

Ebben a helyzetben a férfiak húzták a csíkot. Ész nélkül menekültek. Nagyon kevés nő élhette túl, mert  a gyerekek miatt nem voltak annyira mobilak. Ezért a többségben levő férfiak a nőket elrabolhatták és kialakult a nők áruként való csere-beréje, majd a pénz amiért megvehették egymástól a férfiak a nőket, és természetesen azokat az élelmiszereket is amelyek a katasztrófával nem érintett területekről származtak. A Kárpát medence megúszta. Ennek köszönhető hogy megmaradt a magyarok ősi kultúrája és a  Nagyboldogasszony tisztelet, azaz a matriarchátus. Ez egészen addig volt, amíg a barbár nyugatiaktól át nem vették a magyarok a pénzhasználatát. És a magyarok ősi kultúráját Német-római papok Vajk segítségével szét nem verték.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://manekedholnapnekunk.blog.hu/api/trackback/id/tr573364968

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.


süti beállítások módosítása